Mindfulness werkt, aldus menig cursist

Het was onlangs weer in het nieuws: wetenschappelijk bewezen of onbewezen; de effecten van mindfulness. Eigenlijk zijn dit soort bewijzen alleen interessant voor bijvoorbeeld zorgverzekeraars die een mindfulnesstraining vergoeden of de eeuwige sceptici. Wat belangrijker is zijn de reacties van mensen die mindfulness gevolgd hebben. En die reacties zijn over het algemeen zeer positief. Natuurlijk zijn er ook mensen die zeggen geen effect te hebben ervaren. Maar is dat niet met alles zo? Geen mens is hetzelfde. Ik zie dus geen redenen om niet aan mindfulness mee te doen. Belangrijker is de vraag waarom je wel mee zou doen.

De resultaten bij het individu tellen bij mindfulness

Mindfulness is een manier om anders met het leven om te gaan. Daarvoor zijn geen ingrijpende maatregelen nodig, alleen is het zaak dat je anders leert ervaren. Leven in het moment. Dat betekent dat je weer met je bewustzijn gaat zijn bij datgene waarmee je bezig bent. En dat kan natuurlijk van alles zijn. Eten, werken, communiceren. Dus niet meer met je gedachten afdwalen naar wat je allemaal nog moet doen maar genieten van het nu. Door dat te veel te oefenen lukt het op een zeker moment om dat automatisch te doen. De effecten op je gezondheid en welbevinden zijn dan groot. Er komt meer rust in je hoofd en je lijf. Daar vaar je wel bij.

De mindfulnesstraining duurt 8 weken

In Deventer start regelmatig een nieuwe groep met een mindfulnesstraining. Deze training duurt 8 weken. Er zal eerst een intakegesprek plaatsvinden om te beoordelen of jij met jouw problematiek in een groep thuis hoort. Als dat niet zo is en er is voor jou een ander traject beter op zijn plaats zal dat eerlijk gezegd worden. Sporadisch zijn er ook groepen voor kinderen. Heb je na het lezen van dit alles nog steeds vragen? Schroom dan niet en neem vrijblijvend contact op met mindfulness Deventer. Ze leggen je graag meer uit.

mindfulness Deventer

Photo by freestockpro.com from Pexels