Gitaar is een veelzijdig instrument, neem daarom gitaarles

Wie wil niet gitaar kunnen spelen? Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die gitaar geen mooi instrument vindt. De mogelijkheden met een gitaar zijn onbeperkt. Er zijn zelfs mensen die een heel eigen stijl of techniek ontdekken en uitvoeren. Dat is nooit anders geweest. Daarmee is de gitaar ik een veelzijdig instrument geworden. Niet alleen in uitvoering maar ook in speelstijlen en technieken. Een basgitaar is toch heel wat anders dan een akoestische gitaar om maar eens een voorbeeld te noemen. Besluit je te gaan leren spelen dan is het meest voor de hand liggende om met een akoestische gitaar te beginnen. Maar hoe begin je dan?

Gitaarles nemen is verstandig

Je kan ervoor kiezen om net als met bijna alles online te gaan zoeken. Zoekt en gij zult vinden. Met behulp van YouTube kun je eenvoudig gitaarles volgen. Dat lijkt handig. Je doet het wanneer het jou uitkomt en het kost je niets. Maar daarmee is ook alles gezegd. Er is namelijk niemand die jou hoort spelen. Er is niemand die jou ziet spelen. Zo kan het zijn dat je verkeerde houdingen of technieken aanleert die in een later stadium niet meer te herstellen zijn. De gevolgen zijn divers maar een blessure ligt op de loer. Verder is er ook niemand die jou aanmoedigt en een wekelijkse les zet je ertoe aan om flink te oefenen.

De gitaarschool: voor iedereen

Gitaar leren spelen doe je dus met gitaarles. Een goede gitaarschool laat jou kennis maken met het instrument, biedt je diverse mogelijkheden aan om stijlen te kunnen kiezen en het leukste van alles: je kan samen spelen. Er is niets zo leuk dan samen muziek maken. Er komen stofjes in je hoofd vrij die je op dat moment een zeer gelukkig mens maken. Ben je nog niet overtuigd? Neem dan gerust eens een kijkje bij een gitaarschool. Soms zijn er open dagen en soms is het kwestie van even een telefoontje plegen om een afspraak te maken. Ik zeg: doen!

Photo by Skley on Foter.com / CC BY-ND